fredag 23 april 2010

Vårliga intentioner och en och annan premiär!

En bit in på våren (trots att träden knappt hunnit bli gröna, hagelskurarna drar in över land, askan ligger tät och det är så kallt att man inte vågar hänga undan vinterjackan) är det dags för att ge en liten update på aktivitetsfronten. Vad är på gång för Get to know us Sweden?

Europaveckan
Get to know us Sweden medverkar måndagen den 3/5 i ett forum för att diskutera ungdomsarbetslöshet. En fråga som är högaktuell inför höstens val.

Fokusfrukost
Under hösten genomförde vi en fokusfrukost där sju unga människor på arbetsmarknaden, mellan 20-30 år, diskuterade och reflekterade kring arbetsmarknaden och arbetslivet. I juni är det dags för nästa frukostomgång! Mer information kommer snart.

Generationsväxling – När? Var? Hur?
Få har nog kunnat undgå det faktum att Sverige (och världen) står inför gigantisk generationsväxling. En stor grupp människor går i pension, samtidigt som de unga människor som ska ut på arbetsmarknaden blir allt fler. Men hur var det förr? Hur ser det ut i världen? Hur påverkas vårt språk, vår kultur? Vi på Get to know us Sweden har grävt oss ned i arkiven, läst mikrofilm, plöjt rapporter. Är du intresserad av att ta den av den kartläggning som gjorts? Kontakta Karoline på karoline.abrahamsson@gtkus.se.

Och så var det där med premiär? När är festen?

I februari släppte Thor Rutgersson (www.thorrutgersson.com) sin bok Generation Y spelar teater (som finns att köpa på www.litenupplaga.se om ni blir sugna på att läsa). I samarbete med Thor sätter Get to know us Sweden nu upp eventföreställningen med samma namn. Repetitionerna är i full gång och premiär blir i oktober. Då är ni alla hjärtligt välkomna!


Nyfiken och vill veta mer? Mejla då till info@gtkus.se så tar vi kontakt!

Mot ljusare tider!

Get to know us Sweden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade