Kräft eller dyliktsoppa, 6 port.
2 morötter (eller någon helt annan rotfrukt)
2 msk smör (går lika bra med margarin)
2 msk vetemjöl (dinkel är ju hett annars...)
1 liter fiskbuljong (bli inte förvånad om du inte har buljong hemma...)
2 dl crème fraiche (funkar lika bra med fil som gått ut för en vecka sedan....)
400 g kräftost (såklart, bör finns i alla kylskåp!)
Mixa!
1 lagom stor burk med kräftskjärtar. (oumbärligt, nu måste du gå och handla ändå!)
Lite finhackad dill (sommarens skörd finns väl i frysen?)
salta & vitpeppra
Klart!
Mmmm, den är verkligen fantastiskt god. Men inte föööör god. För då håller man ibland gärna det för sig själv.
Man skall dela med sig, tycker jag. Men det håller inte min son med om när det vankas russin, glass eller snurrpasta. Det är alldeles för gott. Annars bjuder han mer än gärna runt på slemmiga och halvätna, på gränsen till oidentiferbara ting. Men inte det.
Frossa på, men det är ju alltid trevligare att dela, bjuda in och dela med sig!:-)!
/MJe
Oh! Jag ska byta ut mot grönsaksbuljong och nån annan ost än kräftost och göra denna. Höst är verkligen soppans årstid! Tack! /M
SvaraRadera